top of page

Laktoferriini tukee rauta-arvojen nousua

Pelkän raudan määrän lisäksi on tärkeää, että rauta on elimistössä oikeassa paikassa ja että elimistön aineenvaihdunta toimii. Rauta- ja ferritiiniarvoja sekä rauta-aineenvaihduntaa tukeva laktoferriini korjaa asioita raudanpuutteen taustalla.Raudan tärkeys tiedetään hyvin: ilman sitä ei hyvä heilu! Rauta on välttämätön hivenaine, jonka tärkein tehtävä on kuljettaa happea muun muassa sydämeen ja lihaksiin. Rauta osallistuu solujen jakautumisprosessiin, edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä sekä uupumusta. Myös kognitiiviselle toiminnallemme, kuten tarkkaavaisuudelle, oppimiselle ja ongelmanratkaisukyvylle, riittävä raudan saanti on olennaista.


Pelkkä raudan määrään tuijottaminen ei kuitenkaan aina tuo toivottua tulosta: on tärkeää, että rauta imeytyy, on kehossamme oikeassa paikassa ja että aineenvaihdunta toimii. Tilannetta voi verrata rahaan ja kassakaappiin: jos rahat ovat tiukasti lukittuna avaimettomassa kassakaapissa tai toisaalta levällään pitkin pientareita, ei niistä ole hirveästi iloa silloin, kun niitä pitäisi saada omaan käyttöön. Riittävä määrä rautaa täytyy siis saada hyödynnettäväksi, jotta hyvinvointimme voisi kukoistaa.


Mikä ihmeen laktoferriini?


Raudan puutteen ohella, ongelmana voi myös olla elimistön kyky käyttää rautaa hyödykseen. Laktoferriini on glykoproteiini, jota on esimerkiksi lehmän- ja äidinmaidossa. Laktoferriini on kuin lähetti, joka auttaa rautaa siirtymään solujen varastoista verenkiertoon. Se muistuttaa melkoisesti yleisempää raudankuljetusproteiinia transferriiniä, mutta laktoferriini on sinnikkäämpi: se pystyy toimimaan paljon happamammissa olosuhteissa pitäen pintansa myös vatsahappojen kurituksessa.


Laktoferriini sitoo rautaa itseensä ja säätelee solunsisäistä rautatasapainoa. Se pitää huolta siitä, että rauta jakautuu kehossamme oikein eikä sitä jää esimerkiksi huonojen bakteerien purtavaksi. Laktoferriini on erinomainen valinta esimerkiksi silloin, kun rautalisät eivät meinaa tehota. Se on erinomainen tuki myös toipilaille, usein sairastaville, raskaana oleville ja lapsille. Lisäksi laktoferriini ravitsee ihoa sisältäpäin ja siksi se onkin noussut suureen suosioon esimerkiksi aknesta ja muista iho-ongelmista kärsivien keskuudessa.


Lähde: Hankintatukku oy

Hankintatukku on ravintolisien merkittävimpiä suomalaisia valmistajia, joka on toiminut alalla jo vuodesta 1982 lähtien. Hankintatukun toiminnan perustana on vankka asiantuntemus sekä innovatiivinen lähestymistapa uusien tuotteiden kehittämisessä. Hankintatukku on Terveystuotetukut ry:n jäsenyritys.


Terveystuotetukut ry:n tavoitteena on luontais- ja terveystuotealalla toimivien tukkukauppojen, maahantuojien ja valmistajien liiketoimintojen edellytysten edistäminen, jäsenyritysten yhteisten etujen valvominen, terveystuote-alan tunnetuksi tekeminen sekä arvostuksen lisääminen.

66 katselukertaa

Comments


bottom of page