top of page

Terveystuotteiden turvallisuuden takaa ostaminen oikeasta myyntikanavasta

Terveystuotetukut ry painottaa tuotteiden ostamista luotettavilta toimijoilta, jolloin raaka-aineet ja itse tuotteet ovat oikein käytettynä turvallisia ja asiantuntemus saatavilla.


Munuais- ja maksaliitto kertoo elintapasairauksien lisääntyvän ja että maksan terveydestä kannattaa huolehtia ennen kuin on liian myöhäistä. Liitto antaa seuraavan ohjeen maksan terveydestä huolehtimisesta: ”Voit pitää huolta maksastasi terveellisillä elintavoilla: vältä ylipainoa, vähennä alkoholia, jätä luontaistuotteet ja laihdutuskuurit kaupan hyllylle, liiku ja annostele lääkkeet oikein.”


Monipuolinen ravinto on tärkeä osa terveitä elintapoja. Usealla osa tätä monipuolista ravintoa ovat myös tänä päivänä ravintolisät ja muut terveystuotteet, eli nämä Munuais- ja maksaliiton mainitsemat ”luontaistuotteet”. Ravintolisien tarve voi johtua erilaisista ruokarajoitteista, allergioita tai muista yliherkkyyksistä, jotka yksipuolistavat ruokavaliota. Ravintolisien avulla voidaan muun muassa varmistaa tarvittavien vitamiinien, kivennäisaineiden ja aminohappojen saanti. Epäselvää on, miksi Munuais- ja maksaliiton tulkinnan mukaan pitäisi jättää ”luontaistuotteet” hyllylle.


Kuluttajan tulee olla tänä päivänä todella valveutunut, sillä laajasti myös elintarvikkeita myydään erilaisilla terveyslupauksilla. Terveystuotteet eivät suinkaan ole poikkeus, on siis tärkeää tietää, mitä tuotteita tarvitsee ja noudattaa annostusohjeita. Kuluttajan avuksi meillä Suomessa on erikoiskauppoja ja -osastoja sekä apteekkeja, joissa löytyy koulutettua, osaavaa henkilökuntaa. Epävarmassa tilanteessa nämä ammattilaiset osaavat auttaa oikean tuotteet valinnassa ja käytössä.


Suomessa terveystuotteet ovat myös hyvin säädelty ja valvottu ala. Terveystuotetukut ry:n jäsenyritykset noudattavat omassa toiminnassaan korkeaa laatua niin tuotteiden maahantuonnissa kuin valmistuksessa, puhumattakaan raaka-ainevalmistuksesta, joka on maailman huippua.


Verkosta ostaminen on tuonut maailman lähelle niin hyvässä kuin pahassa. Jos lähtee ostamaan terveyteen vaikuttavia tuotteita maailman toreilta, niin silloin voi osua miinaan ja pahasti. Lääkkeet sekä terveystuotteet ovat turvallisinta ostaa kotimaasta, nimenomaan turvallisesta myyntikanavasta, oli se sitten terveystuotteita myyvä erikoiskauppa, apteekki tai verkkokauppa.


Kirjoittaja: Ulla Cederberg, toimitusjohtaja, Terveystuotetukut ry

82 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page