top of page

Vuoden 2024 terveystuote - ensimmäinen suoliston hyvinvointiin vaikuttava postbiootti-valmiste markkinoilla

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut suomalaisen Hankintatukku Oy:n Colonic Plus® Mikrobiomin vuoden 2024 terveystuotesarjan voittajaksi.Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton tiedotteen mukaan suomalaisen Hankintatukku Oy:n butyraattia sisältävä Colonic Plus® Mikrobiomi valmiste on terveystuotekaupan ammattilaisten valitsema vuoden 2024 terveystuotesarjan voittaja.


Butyraatti on lyhytketjuinen rasvahappo, jota suolistobakteerit tuottavat kuiduista. Se edistää suolistoa suojaavan lima-aineen tuotantoa ja auttaa tiivistämään suoliston soluvälejä, jolloin ei-toivotut molekyylit, kuten mikrobit tai vaillinaisesti hajonneet proteiinit, eivät pääse verenkiertoon. 


Arviolta 90 % elimistössä olevista soluista on suoliston mikrobeja; niitä on siis huomattavasti enemmän kuin kehossa on omia solujamme. Suoliston mikrobiomin laadulla ja hyvinvoinnilla on suuri merkitys terveydellemme ja suolistoa kutsutaankin toisiksi aivoiksemme. Suoliston bakteerit käyttävät ravinnokseen kuituja ja tuottavat niitä hajottamalla hyödyllisiä aineenvaihduntatuotteita, kuten aminohappoja, maitohappoa ja vitamiineja. 


”Yksi vaikutuksiltaan monipuolisimmista aineenvaihduntatuotteista on nyt keskiöön noussut butyraatti. Kyseessä on niin kutsuttu postbiootti-valmiste, joita ei ole ollut vielä aiemmin saatavilla suun kautta nautittuina”, kommentoi Hankintatukun tuotekehityspäällikkö Ansa Viskari.


Colonic Plus® Mikrobiomin voiton perusteina olivat tutkimustieto, onnistunut tuotekehitys, laaja positiivinen kuluttajapalaute ja tuotteen soveltuvuus itsehoitotuotteeksi terveydestään huolehtivalle kuluttajalle.


”Olemme saaneet hyvin lyhyessä ajassa kuluttajapalautteita vatsaongelmien vähenemisestä, mutta valmisteella voi olla pidempiaikaisiakin vaikutuksia kokonaisvaltaiseen terveyteen. Butyraattia ei pidä sekoittaa maitohappobakteerivalmisteisiin, sen sijaan Colonic Plus Mikrobiomia voi käyttää probioottien kanssa yhtä aikaa”, kertoo Hankintatukun markkinointipäällikkö Tiina Isoniemelä.


”Colonic Plus® Mikrobiomin valinta vuoden 2024 terveystuotteeksi on samalla tunnustus Hankintatukun tuotekehitykselle, tieteelliselle osaamiselle ja markkinoinnille. Kuluttajien terveyskaupoille antama erinomainen käyttäjäpalaute sinetöi voiton. Postbiootti-valmisteiden odotetaan tekevän voimakasta kasvua probioottivalmisteiden rinnalla, sillä ne tarjoavat erilaisen ja täydentävän lähestymistavan suoliston terveyden edistämiseen. Voittajatuote edustaa tätä terveystuotealan uusinta kehitystä ja vastaa kuluttajien kasvavaan tarpeeseen löytää ratkaisuja suoliston hyvinvoinnin parantamiseen", toteaa Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö.


Vuoden 2024 terveystuote: Colonic Plus® Mikrobiomi

Colonic Plus® Mikrobiomi on kehitetty suoliston ja sitä kautta koko kehon hyvinvointiin. Valmiste sisältää ButyOil®-tributyriiniä ja B2-vitamiinia. Tributyriini pilkkoutuu ohutsuolessa lipaasin ja paksusuolessa bakteerien avulla yhdeksi glyseroli- ja kolmeksi butyraattimolekyyliksi. Butyraatilla on tunnusomainen tuoksu, jota voisi kuvata vanhan voin hajuksi; siksi ButyOil® sisältää banaaniaromia, joka peittää tätä tuoksua. ButyOil® on lisäksi päällystetty, ja se vapautuu vasta siellä missä pitääkin eli ohut- ja paksusuolessa. B2-vitamiini auttaa limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä suojaa soluja hapetusstressiltä.

177 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page