top of page

Tutkimus: Berberiini-ravintolisä voi auttaa hallitsemaan esidiabeetikoiden verensokeritasoja

Tutkimuksen mukaan berberiini voi parantaa verensokeritasoja esidiabeetikoilla 12 viikon käytön jälkeen. Tutkimus osoitti, että berberiini vähensi paastoplasman glukoositasoja ja paastoinsuliinia. Tulokset viittaavat siihen, että berberiini voi olla luonnollinen vaihtoehto diabeteksen ehkäisyyn.Berberiini on luonnollinen alkaloidi, jota löytyy useista kasveista, kuten esimerkiksi intialaisesta Berberis aristata -kasvista. Tutkimuksen mukaan intialaisesta Berberis aristata -kasvista uutetun berberiinin päivittäinen käyttö kahdentoista viikon ajan saattaa parantaa verensokeritasoja esidiabeetikoilla.


Esidiabetes ja diabetes liittyvät glukoositasapainon häiriöihin, mukaan lukien kohonnut paastoverensokeri ja heikentynyt glukoosinsieto. Berberiini on tunnistettu mahdolliseksi glukoositasapainon säätelijäksi, jolla voi olla merkitystä tyypin 2 diabeteksen hallinnassa.


Tutkimuksen tarkoitus ja menetelmät

Tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia päivittäin suun kautta otettavan berberiinin vaikutusta verensokerin hallinnan ja insuliiniresistenssin markkereihin esidiabeetikoilla.


Tutkimus oli satunnaistettu, kaksoissokkoutettu ja lumekontrolloitu kliininen tutkimus, jossa arvioitiin berberiinin tehokkuutta esidiabeetikoilla 12 viikon ajan.


Tulokset ja johtopäätökset

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että paastoplasman glukoositasot (FBG) laskivat keskimäärin 21 % berberiiniä saaneessa ryhmässä 12 viikon jälkeen verrattuna kontrolliryhmään. Lisäksi paastoinsuliinitaso laski lähes 20 %.


Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että berberiini voi parantaa verensokerin hallintaa esidiabetesta sairastavilla ja tarjota luonnollisen vaihtoehdon diabeteksen ehkäisyyn. Laajemmat tutkimukset ovat kuitenkin tarpeen sen pitkäaikaisten vaikutusten arvioimiseksi.


49 katselukertaa

Commentaires


bottom of page