top of page

Ravintoaine, joka voi auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan

Monelle meistä tulee elämässä eteen kausia, jolloin olo on normaalia levottomampi ja jännittyneempi. Tiesitkö, että magnesium voi auttaa lihaksiasi ja hermostoasi rentoutumaan?

Elämme sosiaalisen median aikakautta, jolle ovat tyypillisiä monenlaiset tunnekuohut. Tunteiden vuoristorata kuormittaa erityisesti heitä, jotka ovat herkkiä ahdistuneisuuden ja hermostuneisuuden kaltaisille negatiivisille tunteille. Jopa he, jotka ovat normaalisti lähes immuuneja huolille ja harmeille, ovat saattaneet huomata kuormittuvansa seuratessaan uutisvirtaa viime aikojen poikkeustilanteessa.

Ahdistuneisuus vaivaa suomalaisia

Suomi sijoittui YK:n onnellisuusraportissa vuonna 2020 jo kolmatta vuotta peräkkäin ensimmäiselle sijalle maailman onnellisimpana maana. Kuitenkin OECD:n (Economic Cooperation and Development) 2018 julkaistun raportin mukaan Suomessa on EU-maista eniten ahdistuneisuuden ja masentuneisuuden kaltaisista mielialapulmista kärsiviä, sillä jopa viidennes suomalaisista kärsii niistä.


Magnesiumia hermoston normaaliin toimintaan

Huolen ja hermostuneisuuden vallatessa mielen hermosto käy usein ylikierroksilla, mikä voi hankaloittaa tunteiden käsittelyä. Keskittymiskyvyn ja muistin ollessa stressaavan tilanteen vuoksi koetuksella voi arjessa pärjääminen vaikeutua. Onkin tärkeää antaa elimistölle kaikki mahdollinen tuki, jotta sen olisi helpompaa selvitä stressitilanteesta. Riittävän pitkä ja laadukas yöuni auttaa elimistöä kaikkein parhaiten rentoutumaan ja latautumaan. Magnesiumvalmisteen päivittäinen käyttäminen voi olla hyvä idea, sillä magnesium osallistuu hermoston ja lihasten normaaliin toimintaan. Tyyni mieli ja rentoutuneet lihakset antavat elimistölle hyvät edellytykset rauhalliseen uneen.

Ravintolisästä voi olla hyötyä

Hyviä magnesiuminlähteitä ovat vihreät lehtivihannekset, siemenet ja pähkinät, pavut ja linssit, kala (etenkin makrilli) sekä monet muut ruoka-aineet. Kaikki eivät ole niin taitavia koostamaan ruokavaliotaan, että päivittäinen magnesiumintarve täyttyisi jokaisena vuoden päivänä. Joissain tapauksissa magnesiumlisä saattaakin olla hyvä tapa varmistaa, että elimistö saa riittävästi magnesiumia joka päivä. Lähde: Pharma Nord https://www.pharmanord.fi//contentServlet/ravintoaine-joka-voi-auttaa-rauhoittumaan-ja-rentoutumaan?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=Ravintoaine,%20joka%20voi%20auttaa%20rauhoittumaan%20ja%20rentoutumaan

Artikkeli julkaistu alun perin 5/2020

29 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page