top of page

Onko kesäaika ihanaa vai haastavaa aikaa?

Auringonpaisteessa ja valoisissa kesäilloissa on aihetta iloon. Kesä ja kevät voivat kuitenkin myös rasittaa: Ilma on sakeanaan kukkivien kasvien siitepölyä, puutarhassa riittää tuoksuteltavaa ja nurmea ajetaan lähes viikoittain. Kesäaikaan elimistön oksidatiivinen stressi kasvaa, ja sitä vastaan voi taistella Pycnogenoliksi kutsutun antioksidantin avulla.


Kesä on tehty tuoreista vihanneksista, lempeistä tuulista ja auringosta sinisellä taivaalla. Tuoreet raaka-aineet ja raikkaassa ulkoilmassa oleilu tekevät hyvää pitkän talven jälkeen, mutta kuten Ilta-Sanomissa 26.3. julkaistussa jutussa “Helpompi kevät” kuvattiin, joillekin meistä kevät ja kesä tuovat tullessaan myös ylimääräistä harmia. Varhaisen satokauden antimissa on mahtavan maun lisäksi se etu, että ne sisältävät runsaasti elimistölle hyödyllisiä antioksidantteja. Antioksidantit torjuvat oksidatiivista stressiä, joka rasittaa soluja ja voi siten vaikuttaa vastustuskykyyn. Pycnogenol-uute yksi luonnon voimakkaimmista antioksidanteista ja sitä valmistetaan ranskalaisen rannikkomännyn (Pinus pinaster) kuoresta.


Entisaikain lääke talven varalle

Intiaaneilla oli tapana talviaikaan nauttia tiettyjen mäntyjen kuorikerroksesta keitettyä teetä. Männyn kuorikerroksen sisältämät antioksidantit auttoivat heitä selviämään talvesta, jolloin vitamiinien saanti oli vähäistä. Antioksidanttien tankkaaminen talvisaikaan oli oivallinen keksintö, ja nykyäänkin ranskalaisesta rannikkomännyn kuoresta valmistetun Pycnogenol-uutteen tiedetään olevan voimakas antioksidantti. Monet käyttävät Pycnogenolia vuoden ympäri suojaamaan elimistön soluja oksidatiiviselta stressiltä.


Lue koko 17.6.2021 ilmestynyt Pharma Nordin uutiskirje osoitteessa

bottom of page