top of page

Nauti kesästä - Pycnogenolista apua jalkojen turvotukseen, aikaerorasitukseen ja siitepölyallergiaan

Kesä on matkustamisen ja siitepölyallergioiden aikaa. Matkustamisen tuomia harmeja ja allergiaoireita voi torjua luonnon omalla antioksidantilla. Laajasti tutkittu Pycnogenol®, rannikkomännyn kuoriuute, voi auttaa lievittämään kesän tuomia vaivoja parantamalla verenkiertoa ja helpottamalla aikaerorasituksen ja allergian oireita.Kesä on suosittua matkustusaikaa, jolloin monet suuntaavat lomamatkalle usein lentäen. Lentomatkat voivat aiheuttaa fyysisiä harmeja, kuten jalkojen turvotusta ja aikaerorasituksen oireita.


Jalkojen turvotuksen vähentäminen

Lennolla pitkään paikoillaan istuminen turvottaa jalkoja ja voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa verisuonitukoksia. Pitkillä lennoilla ei suotta ohjeisteta matkustajia liikuskelemaan ja tekemään tuolijumppaa. Jalkojen verenkiertoa voi kuitenkin parantaa myös ennakkoon, mikä auttaa vähentämään turvotusta. Verenkiertoa vilkastuttavan vaikutuksen vuoksi moni käyttää pycnegenolia ehkäisemään jalkojen turpoamista lentomatkojen aikana. Lisäksi nesteytys lennon aikana ja kohteessa liikkuminen auttavat palautumisessa.


Aikaerorasituksen oireiden lievittäminen

Aikaerorasitus aiheuttaa monia epämiellyttäviä oireita, kuten väsymystä, unettomuutta, vatsakipuja, päänsärkyä ja ärtyneisyyttä. Nämä oireet johtuvat usein siitä, että elimistön biologinen kello ei ole tahdistunut paikalliseen aikaan. Lentohenkilökunnan ja matkustajien parissa tehtyjen kokeiden perusteella Pycnogenol® on osoittautunut tehokkaaksi vähentämään aikaerorasituksen oireita. Viikon ajan päivittäin otetut Pycnogenol®-tabletit vähensivät pahoinvointia, univaikeuksia ja ärtyneisyyttä.


Allergiaongelmia voi torjua luonnon omalla antioksidantilla

Kesä tuo mukanaan myös siitepölyallergian, josta kärsii noin 20 % suomalaisista. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Allergiaoireita voi torjua luonnon omalla antioksidantilla. Pycnogenol® normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti, ja siten helpottaa siitepölyaikana.


Tutkittu ja turvallinen pycnogenol

Alun perin lääkkeeksi verenkiertohäiriöihin kehitettyä Pycnogenolia käytetään nykyisin useisiin hyvinvointia tukeviin tarkoituksiin. Pycnogenol® on rannikkomännyn (Pinus pinaster) kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä. Metsä on saanut kasvaa satoja vuosia luonnollisessa tilassa Atlantin rannikolla, eikä siellä ole koskaan käytetty myrkyllisiä kasvinsuojeluaineita. Yhden Pycnogenol®-kilon valmistamiseen tarvitaan tuhat kiloa kuivaa rannikkomännyn kaarnaa, joka saadaan paikallisen sahateollisuuden sivutuotteena.


Pycnogenol® rannikkomännyn kuoriuute sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, mm. proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Antioksidantit suojaavat soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Pycnogenol® on maailman tutkituimpia ravintolisiä, ja se turvallisuutta on selvitetty laajoin kokein. Sillä on todettu olevan lukuisia elimistölle suotuisia vaikutuksia, kuten esim. verenkierron vilkastuttaminen.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page