top of page

Miksi samurailla ei ollut krapulaa?

Umeboshi, säilötty Japaninaprikoosi, on ollut samuraiden salainen ase niin taistelussa kuin arjessa. Nykyään Umeboshi tunnetaan muun muassa sen ruoansulatusta edistävistä ja terveyttä ylläpitävistä vaikutuksista.Samuraitaistelijat alkoivat käyttää Umeboshia eli säilöttyä Japaninaprikoosia (Prunus mume) jo 1100-luvun alussa herättämään ruokahalua. Vasta satoja vuosia myöhemmin alettiin ymmärtää, että Umeboshia voidaan käyttää myös väsymystä ja uupumusta vastaan ja siitä syystä se oli niin suosittu samuraiden keskuudessa. Samuraiden oli pakko pysyä huippukunnossa ja terveenä sekä joka hetki valmiina taistelemaan.


Umeboshista on moneksi


Umeboshi on hyödyllinen ruoansulatukselle, koska sitä voidaan käyttää sekä jatkuvasti vatsaa suojaavana että vatsan tilapäisissä häiriöissä. Se vilkastuttaa luonnollisesti vatsan normaalia toimintaa. Sitä pidetään myös hyvänä torjumaan liiallisen juhlinnan aiheuttamaa krapulaa ja Aasiassa sanotaan yhden päivittäisen Umeboshin ylläpitävän hyvää terveyttä.

 

Japanissa Umeboshia on perinteisesti käytetty vahvistamaan ruoansulatusta, tasapainottamaan vatsan toimintaa, torjumaan loiseliöitä ja pitämään paino kurissa. Japaninaprikoosia sisältäviin valmisteisiin on usein lisätty myös teetä ja lakritsinjuurta, jotka auttavat ylläpitämään suoliston terveyttä.

 

Säilöttyä umeboshia sisältävien valmisteiden luontainen sitruunahappo lievittää uupumusta, stimuloi ruoansulatusta ja auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta. Se sisältää myös hyödyllisiä bakteereita, ja tutkimusten mukaan se vahvistaa ruoansulatuselimistön luontaista mikrobikantaa ja lievittää suoliston häiriöiden ja kiireisen elämän aiheuttamaa ummetusta.

 

Tarina kertoo, että samurait kestivät taisteluiden lisäksi reipasta juhlimista, kenties juuri umeboshilla oli tässä osuutensa.

58 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page