top of page

Ravintolisien käyttöä tutkittu EU-tasolla: 88 % vastaajista käyttänyt ravintolisiä jossain vaiheessa

Food Supplements Europe (FSE) toteutti vuonna 2022 tutkimuksen ravintolisien käytöstä. Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 13 000 kuluttajan käyttäytymistä EU:n sisällä.Tutkimuksen mukaan 88 % vastaajista oli käyttänyt ravintolisiä jossain vaiheessa elämäänsä ja näistä vastaajista 93 % oli käyttänyt ravintolisiä viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana.

Tutkimuksessa selvitettiin, tarkastelevatko kuluttajat tuotepakkauksia. 85 % vastaajista kertoi tarkastavansa pakkauksesta käyttöohjeet ja 82 prosenttia kertoi tarkastavansa nimenomaisesti suositellun annoksen ja annostiheyden.


Vastaajien luottamus ravintolisiin on korkea. 72 % vastaajista oli varmoja ravintolisien turvallisuudesta, 6 % oli päinvastaista mieltä.


Käytetyimmät ravintolisät viimeisen 12 kuukauden aikana olivat: D-vitamiini (46%), C-vitamiini (36%), Magnesium (33%), monivitamiini (29%) ja omega-3/kalaöljy (19%). Tutkimuksen mukaan syyt ravintolisien käyttöön vaihtelevat henkilöstä riippuen. Kysyttäessä ravintolisien käytön merkittävimpiä syitä, suurin osa vastaajista ilmoitti syyn olevan terveyden ylläpito (52%), immuunisysteemin ylläpito (45%) tai energia (29%). Syiksi nostettiin myös vatsan ja suoliston terveyden ylläpito, hiusten ja kynsien terveys sekä sydänterveys.


258 katselukertaa

Comments


bottom of page