top of page

KÄÄPÄ Biotechille rahoituskierroksella 2,5 miljoonaa euroa – tuotantomäärä vastaamaan kysyntää

KÄÄPÄ Biotech päätti onnistuneesti 2,5 miljoonan euron rahoituskierros A:n kansainvälisten sijoittajien tuella. Omaa pääomaa nostettiin tuotantokapasiteetin kasvattamiseksiSuomalaisen biotekniikan startupin KÄÄPÄ Biotechin palkittu Nordic Mushrooms -tuotelinja on kiinnittänyt suurten maailmanlaajuisten ravintolisävalmistajien huomion. Rahoituskierroksen pääsijoittaja Applied Food Sciences (AFS) on johtava pohjoisamerikkalainen raaka-ainetoimittaja terveystuoteteollisuuden yrityksille. Muita sijoittajia ovat eteläafrikkalainen HL Hall and Sons Group, joka on toiminut vuodesta 1890 elintarvike-, lääke- ja ravintolisäteollisuudessa sekä rahoituspalveluissa.


Rahoitusta hyödynnetään Nordic Mushrooms -tuotelinjan tuotantokapasiteetin skaalaamisessa. KÄÄPÄ Biotech on kehittänyt ainutlaatuisia kasvumenetelmiä sienille, joita käytetään Nordic Mushrooms -uutteiden valmistukseen. Sienten tuotantokapasiteettia nostetaan vastaamaan kysyntää päivittämällä sisätilojen kasvatustiloja ja skaalaamalla tuotantolaitteisto tuottamaan suurempia tuotantoeriä.


– Pääomaa korottamalla on mahdollista sanoa kyllä kaikille uusille asiakkaille. Toimialalta saatu palaute kertoo, että Nordic Mushrooms -tuotelinjamme on se, mitä markkinat ovat odottaneet, kertoo KÄÄPÄ Biotechin toimitusjohtaja Eric Puro.


Lääkesienimarkkinat ovat kasvaneet nopeasti viime vuosina. Markkinoille on kaivattu laadukkaita, innovatiivisia, läpinäkyviä ja kestäviä vaihtoehtoja. Orgaanisten lääkesienen ainesosien kasvava kysyntä on innoittanut KÄÄPÄ Biotechin kehittämään Nordic Mushrooms -tuotelinjaa. KÄÄPÄ on kehittänyt täysin läpinäkyvän toimitusketjun, joka keskittyy luonnonmukaisesti kasvatettuihin suomalaisiin ainesosiin.


KÄÄPÄ Biotech on tehnyt laajaa tutkimusta lääkesienistä löytyvistä kiinnostavista yhdisteistä. Näitä ovat beetaglukaanit, terpenoidit, antioksidantit ja monet muut. KÄÄPÄn käyttämät huipputekniset tuotantomenetelmät tarjoavat turvallisemman ja tehokkaamman keinon valmistaa markkinoiden puhtaimpia ja voimakkaimpia sieniuutteita.


Lisätietoja


Otso Mursulakaupallinen johtaja, KÄÄPÄ Biotech 040 867 6641, otso@kaapabiotech.com

90 katselukertaa

Comments


bottom of page