top of page

Biocodex: kansainvälinen edelläkävijä mikrobiomiterveydessä ja hyvinvoinnissa

Biocodex on perheomisteinen yritys, joka perustettiin Ranskassa 70 vuotta sitten markkinoimaan maailman ensimmäistä probioottista hiivakantaa. Tänä päivänä Biocodex on kansainvälinen toimija mikrobiomin ja hyvinvoinnin alalla.Biocodex on perheomisteinen yritys, joka perustettiin Ranskassa 70 vuotta sitten markkinoimaan maailman ensimmäistä probioottista hiivakantaa, Saccharomyces boulardii CNCM I-745®. Yrityksen tarina juontaa juurensa kuitenkin jo 1900-luvun alkuun, kun ranskalainen mikrobiologi Henri Boulard löysi kyseisen hiivakannan Indokiinasta litsi- ja mangostani-hedelmien kuorista. Biocodexin historia on siis vahvasti yhteydessä mikrobiologiseen tutkimukseen ja terveyden edistämiseen.


Mikrobiomin edelläkävijä

 

Biocodexin missio on inspiroida asiakkaitaan ja kuluttajia vaalimaan terveyttä ja hyvinvointia. Yritys on vakiinnuttanut asemansa luotettavana kumppanina ihmisen mikrobiomin eli kehon eri alueiden mikrobiston ymmärtämisessä. Tutkimus ja laaja-alainen terveydenhuollon toimijoiden koulutus ovat olennainen osa yrityksen toimintaa.

 

Suolistomikrobiston yhteys terveyteen on herättänyt vilkasta kiinnostusta ja Biocodex on keskittynyt kehittämään laadukkaita maitohappobakteereita.

 

”Tiedetään esimerkiksi, että suoli-aivoakselin toiminta voi olla mukana toiminnallisten vatsavaivojen tai stressin taustalla. Olemme jatkuvasti mukana tutkimassa ja kehittämässä laadukkaita maitohappobakteereita”, kertoo Biocodexin tieteellinen asiantuntija Julia Cuellar.

 

Kolme pääpilaria: mikrobiomimissio, harvinaislääkkeet ja naisten terveys

 

Biocodex keskittyy kolmeen pääpilariinsa: mikrobiomimissioon, harvinaislääkkeisiin ja naisten terveyteen. Yhdistämällä oman tutkimus- ja kehitystyön, tieteelliset kumppanuudet, tuotannollisen osaamisen sekä investoinnit startup-yrityksiin, Biocodex pysyy innovaatioiden ja laadun eturintamassa terveysratkaisujen kehittämisessä.

 

Kansainvälinen toimija ja laadukkaat terveysratkaisut

 

Tänä päivänä Biocodex on kansainvälinen toimija mikrobiomin ja hyvinvoinnin alalla.

Yhtiö on kasvanut Ranskan rajojen ulkopuolelle ja toimittaa farmaseuttisia tuotteita ja terveysratkaisuja potilaille yli 120 maassa. Yritys tuo maahan ja markkinoi sairaala- ja itsehoitolääkkeitä sekä apteekista saatavia hyvinvointituotteita. Biocodex Nordics edustaa 7 kansainvälistä lääkeyritystä ja tarjoaa kattavasti farmaseuttisia ja lääketieteellisiä palveluita, kuten auditointeja, rekisteröinti- ja lääketurvapalveluita.

 

”Terveystuoteala kehittyy jatkuvasti ja tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Tarvitsemme hyvää yhteistyötä eri toimijoiden kesken, jotta lääkkeettömätkin vaihtoehdot saadaan laajasti käyttöön tukemaan terveyttä ja hyvinvointia”, sanoo General Manager Tessa Ahosalmi.

 

Lisätietoja Biocodexin tuotteista ja palveluista löydät osoitteesta https://www.biocodex.fi/fi/valmisteemme/mikrobisto-fi/.

 


Biocodex on Terveystuotetukut ry:n jäsenyritys. Artikkeli on osa Terveystuotetukut #tuotammeterveyttä-jäsenesittelysarjaa.

43 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page