top of page

Terveystuotetukut ry:n uusi puheenjohtaja – Jarmo Hörkkö

Yli 30 vuotta terveystuotealalla vaikuttanut Jarmo Hörkkö valittiin Terveystuotetukut ry:n uudeksi puheenjohtajaksi huhtikuun lopussa.
Jarmo Hörkkö tunnetaan siellä missä hän liikkuukin. Mittava ura terveystuotealalla, laaja-alainen asiantuntijuus ja helppo lähestyttävyys ovat alalla hyvin tunnetun miehen valttikortteja. Kun Hörkölle ehdotettiin puheenjohtajan pestiä, hän mietti hetken, mutta päätti suostua. Hän haluaa vaikuttaa terveystuotealaan nyt ja tulevaisuudessa.

– Terveystuoteala ja sen ihmiset ovat minulle hyvin läheisiä ja tuttuja. Olen ollut vuosien varrella tekemisissä ns. kaikkien kanssa, Jarmo Hörkkö hymyilee.

Hörkkö tunnetaan luotettavana asiantuntijana – mukaansatempaavista koulutuksistaan ja luennoistaan. Omien sanojensa mukaan hänellä on verkostoitumisen taito ja sovitteleva luonne. Hän aikookin jatkossa edistää entistä enemmän myös tukkujen ja kauppiaiden yhteistyötä.

– Uskon, että elämä on suurta sattumaa. Valmistuin alun perin Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ja työskentelin vuosia Huhtamäellä / Jalostajalla viennissä. Lähi-itä, Kaukoitä ja Eurooppa tulivat tutuiksi. Sieltä siirryin Leirakselle lääketehtaan palvelukseen ja jatkoin edelleen viennin parissa. Tunnen siis elintarvike- ja lääketeollisuuden sekä terveystuotealan vientikiemurat.

Raaka-aineet ovat aina kiehtoneet Jarmo Hörkköä ja eipä aikaakaan, kun häntä alettiin tituleerata Mr. Pycnogenoliksi – ja Ruotsissa Pastori Pycnogenoliksi. Myös hiljainen tulehdus on Hörkön luentojen vakioaiheita.

– Minulla on hyvät lääkäriverkostot ja teen yhteistyötä lääkäreiden ja muiden terveysalan asiantuntijoiden kanssa. Koulutan, luennoin ja jaan tietoa ihmisille ympäri Suomen. Esimerkiksi lääkäri Erkki Antila on pitkäaikainen yhteistyökumppanini – ja olemme tehneet luentoesityksiä yhdessä, Hörkkö sanoo.


Kansankielinen puhuja – ja kirjoittaja

Jarmo Hörkön vahvuuksia on selkeä ja kansankielinen puhetyyli. Jos kuulija ei ymmärrä mitä hän puhuu, niin se on ajanhukkaa kuulijalle ja Hörkölle itselleen.

– Vientiasiakkaat käyttävät minua puhujana erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri maailman. Myös lääkäripäivillä olen ollut puhumassa.

Luennoinnin lisäksi Hörkkö myös kirjoittaa paljon alan artikkeleita. Hän selvittää taustat, tutustuu raaka-aineisiin ja pukee faktat sanoiksi.

– Pidän kirjoittamisesta aivan yhtä paljon kuin puhumisestakin. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että saan toimia rakastamallani alalla ja niiden asioiden parissa, jotka minua luontaisesti kiinnostavat.

Liitossa tuotetaan terveyttä

Jarmo Hörkkö tarttuu Terveystuotetukut ry:n puheenjohtajan tehtäviin avoimen innostuneesti. Ensin hän haluaa käydä huolellisesti läpi liiton kaikki sidosryhmät ja aktivoida aivan uudenlaista yhteistyötä. – Tavoitteena on tiivis yhteistyö alan toimijoiden, Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto ry:n ja sidosryhmien kesken. Myös tutkija- ja lääkäriyhteistyötä haluan elvyttää edelleen. Aion kuunnella jäsenyrityksiämme herkällä korvalla ja olla henkilökohtaisesti yhteydessä jäsenistöömme, Jarmo Hörkkö lupaa. Hörkön pitkä kokemus ja laaja näkemys tuottavat myös mielipiteitä – ja hän haluaakin, että Terveystuotetukut ry:llä on jatkossa myös enemmän mielipiteitä alan asioihin. – Yhteistyö eri sidosryhmien ja muiden toimijoiden kanssa on tällä alalla erityisen tärkeää, ja teen kaikkeni, että yhteistyö tuottaa hedelmää. Uusi puheenjohtaja tiedostaa myös korona-ajan rankkuuden monelle alan yritykselle. Korona-ajasta selviäminen on myös Hörkön agendalla. – Lähes kaikilla on ollut hankala 1,5 vuoden jakso, kun korona on muuttanut maailmaa. Onneksi monella terveystuotealan yrityksellä on ollut myyntiä myös korona-aikana. Nyt jos koskaan ihmisten tulisikin huolehtia terveydestään – ja me voimme auttaa siinä. Katson tulevaisuuteen toiveikkaana. Me tuotamme terveyttä, yhdessä.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page