top of page

Taistelu siitepölyä vastaan – mistä apua allergisen oireisiin?

Kevään ja kesän lähestyessä siitepölyallergian oireet herättävät huolta monissa. Aivastukset, silmien kutina ja väsymys ovat tuttuja merkkejä lähestyvästä siitepölykaudesta. Allergiaoireita voi helpottaa. Rannikkomännyn kuoriuute on tutkittu ja tehokas apu allergiaoireisiin.


Siitepölyä puun oksalla

Joka viides suomalainen kärsii siitepölyallergiasta. Siitepölykausi kestää maalis-huhtikuusta pitkälle syksyyn ja yleensä ensimmäiset aivastukset, ja silmien kutina toimivat varoitusmerkkinä siitepölykauden alkamisesta. Siitepölyallergian aiheuttajia ovat yleisimmin lehtipuut, heinäkasvit ja pujo eri vuodenaikoina, mutta ilmaston lämpenemisen myötä myös uusia allergiakasveja on tulossa. Samalla myös oireilevien siitepölykausi voi pidentyä.


Allergiaoireita voi helpottaa

Siitepölyallergian oireet vaihtelevat hengitysteiden ärsytyksestä silmien punoitukseen ja väsymykseen. Allergia voi ilmetä nuhana, aivasteluna, kutinana, sekä silmien ärsytyksenä ja kyynelvuotona. Oireilu on usein jaksoittaista ja päättyy yleensä siitepölykauden loputtua.


Allergiaoireita voi helpottaa monella tapaa. Antihistamiineilla, paikallisesti silmätipoilla, kortisonipohjaisilla nenäsumutteilla ja luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla, kuten rannikkomännyn kuoriuutteella.


Tehokas apu luonnosta

Pycnogenol® on hyvin vahva antioksidantti ja eräs tutkituimpia ravintolisiä jo yli 40 vuoden ajan. Se sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, mm. proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Se normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja vähentää histamiinin vapautumista, mikä auttaa lievittämään allergiaoireita, kuten nuhaa ja silmien ärsytystä. Lisäksi se vahvistaa keuhkojen hengityskapasiteettia, mikä helpottaa erityisesti astmaatikkojen oloa.

 

Pycnogenol® voi toimia pitkäaikaisena lisäravinteena tai lyhytaikaisena kuurina allergiakauden aikana. Tuotetta on tutkittu laajasti ja se on osoittautunut turvalliseksi ja tehokkaaksi vaihtoehdoksi allergioiden hallintaan. Tämän luonnollisen antioksidantin säännöllinen käyttö voi merkittävästi parantaa elämänlaatua allergiakausien aikana.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page