top of page

KÄÄPÄ Biotech voitti Start-up -palkinnon NutraIngredients Awards 2021 -kilpailussa

KÄÄPÄ Biotech on perustettu vuonna 2018 Suomessa. Se on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Vain muutamassa vuodessa yritys on kasvanut nopeasti Euroopan suurimmaksi ravintolisissä käytettävien sienten tuottajaksi.
KÄÄPÄ Biotech pyrkii muuttamaan esimerkillään toimialaa kohti vastuullisempia, kestävämpiä, läpinäkyvämpiä ja luotettavampia toimintatapoja. – NutraIngredients Awards on arvostettu kilpailu ravintolisä- ja terveystuotetoimialalla. Start-up -kategorian voitto on suuri kunnia KÄÄPÄ Biotechille. Tämä on merkittävä huomionosoitus usean vuoden työllemme ja omistautumisellemme muuttaa toimialamme standardeja vastuullisempaan ja kestävämpään suuntaan, KÄÄPÄ Biotechin CEO Eric Puro sanoo. KÄÄPÄ Biotech on tehnyt mittavaa tutkimustyötä ravintolisissä käytettävien sienten vaikuttavista yhdisteistä. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat pakurikääpä (Inonotus obliquus), lakkakääpä (Ganoderma lucidum), shiitake (Lentinula edodes), siiliorakas (Hericium erinaceus) ja maitake (Grifola frondosa). KÄÄPÄ Biotech haluaa tuoda markkinoille lisää tietoisuutta sienten hyödyllisistä yhdisteistä ja niiden vaikutuksista terveyden tukemisessa. KÄÄPÄ Biotech on ensimmäinen yritys sienituotetoimialalla, joka käyttää sienien uuttamiseen ultrasonisesti avustettua (UAE) teknologiaa. UAE teknologiaa käytetään sienten solujen kitiiniseinien murtamiseen, jotta vaikutavat yhdisteet saadaan biologisesti hyödynnettävään muotoon. Ilman uuttamisprosessia monet sienten sisältämistä yhdisteistä jäisivät hyödyntämättä, sillä ne kulkeutuisivat suoliston läpi koskemattomina. – Olemme optimoineet uuttamismenetelmämme toimialan johtavien sienituotteiden kehittämiseen. Tuotteemme ovat tulosta vuosien tutkimus- ja kehitystyöstä. Uutteemme ovat yhdistepitoisuuksiltaan voimakkaita ja niissä on laaja valikoima erilaisia vaikuttavia yhdisteitä, Eric Puro kertoo.


Kansainväliset sienituotemarkkinat ovat kovassa nosteessa ja lähivuosille ennustetaan voimakasta kasvua

Nordic Mushrooms -tuotesarja vastaa sienituotteiden kansainvälisesti kasvavaan kysyntään laadukkailla valmistellaan. Erityisesti raaka-aineiden alkuperä on kuluttajien kiinnostuksen kohteena. – Tuotteemme ovat 100-prosenttisesti suomalaisia: FSC tai PEFC sertifioidusta koivukasvualustasta lähtien, sienten kasvatukseen, prosessointiin ja jatkojalostukseen asti. Takaamme täyden jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden koko toimitusketjumme osalta sienirihmaston valinnasta tuotteidemme toimitukseen asti. Siten voimme tarjota markkinoille laadukkaimpia mahdollisia tuotteita, Puro tiivistää. KÄÄPÄ Biotech on bioteknologiayritys, joka tutkii ja kehittää innovatiivisia sienialan sovelluksia eri toimialoilla hyödynnettäväksi. Yritys on sitoutunut edistämään ihmisten ja ekosysteemien hyvinvointia. KÄÄPÄ Biotechilla on kolme alaosastoa: KÄÄPÄ Forest, KÄÄPÄ Health ja Nordic Mushrooms. KÄÄPÄ Forest hallinnoi maailman suurinta pakurin viljelyverkostoa ja edistää metsien monikäyttöä. KÄÄPÄ Health hallinnoi yhtä Euroopan suurimmista sienten ulkokasvatustiloista ja valmistaa luomutuotettuja sieniuutteita. Nordic Mushrooms on Suomessa luomutuotettujen sieniuutteiden tukkumyyntisarja. KÄÄPÄ Biotech on Terveystuotetukut ry:n jäsen. Lue lisää: www.kaapaforest.fi

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page