top of page

IADSA Mind the Gap – Mitä hallitukset maailmalla ovat oppineet pandemiasta

Vaikuttaa siltä, että hallitukset maailmalla ovat oppineet pandemiasta ja etsivät yhä enemmän toimia, jotka voivat auttaa rakentamaan kestävämpiä yhteiskuntia. Tämä sisältää lisäravinteiden etujen paremman tunnustamisen. Alla muutama tuore esimerkki.


UK Yhdistynyt kuningaskunta: D-vitamiini vähentää terveyseroja

Iso-Britanniassa on puhuttanut D-vitamiinin mahdollinen rooli terveyserojen vähentämisessä. Nykyiset ohjeet neuvovat kaikkia aikuisia ja lapsia päivittäisen 10 mikrogramman D-vitamiinilisän ottamiseen ajalla loka-maaliskuu. Joitakin riskiryhmiä kehotetaan harkitsemaan lisäravinteen ottamista ympäri vuoden. Tätä ohjetta on kuitenkin noudatettu huonosti ja vain yksi kuudesta aikuisesta raportoi ottavansa päivittäistä D-vitamiinilisää.


Hallituksen terveys- ja sosiaaliministeri Sajid Javid totesi neuvottelua käynnistäessään: "Meidän on katkaistava yhteys taustan ja terveen elämän mahdollisuuksien välillä, ja olen päättänyt tasoittaa kansakunnan terveyttä ja puuttua eroihin. Värillisistä ja aasialaisista yhteisöistä tulevilla ihmisillä, vanhuksilla ja ihmisillä, joilla on rajoitettu pääsy ulkoilmaan, on todennäköisemmin alhaisempi D-vitamiinitaso, joka on välttämätöntä luuston ja lihasten terveydelle ja terveenä elettävien vuosien lisäämiselle. Olen käynnistänyt tämän näyttöpyynnön löytääkseni innovatiivisia tapoja, joilla voimme kannustaa ihmisiä lisäämään D-vitamiinin saantiaan ja auttaa ihmisiä elämään pidempään terveellisempää ja onnellisempaa elämään".Kanada: Ruokaopas sisältää neuvoja päivittäisestä monivitamiinien saannista

Kanada on julkaissut uuden elintarvikeohjeistuksen oppaan terveydenhuollon ammattilaisille ja poliittisille päättäjille. Oppaassa käsitellään, kuinka noudattaa ruokavaliosuosituksia ja autetaan kehittämään ohjelmia, jotka tukevat ravitsemuksen riittävyyttä.


Opas sisältää erityisiä neuvoja vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäyksestä. Oppaassa Kanada tunnustaa, että vitamiinien ja kivennäisaineiden käyttöä suositellaan tietyissä elämänvaiheissa.


Kanadan hallitus neuvoo, että kaikkia aikuisia ja nuoria, jotka voivat tulla raskaaksi, sekä niitä, jotka ovat raskaana tai imettävät, tulisi neuvoa ottaa päivittäin monivitamiinia foolihapon kanssa. Raskauden aikana tulee varmistaa, että monivitamiini sisältää myös rautaa. Monivitamiinit voivat sisältää myös D-vitamiinia ja siten tarjota päivittäisen D-vitamiinin lähteen ravinnosta.Sveitsi: Ohjeet ikäihmisille ottaa D-vitamiinilisää

Sveitsin hallitus on julkaissut ikääntyville kuluttajille ohjeita D-vitamiinilisän päivittäiseen käyttöön. Suositus on julkaistu tiedotteessa, jonka otsikko on "Vitamin D", ja sen on julkaissut Sveitsin elintarviketurvallisuus- ja eläinlääkintävirasto (FSVO).


Ohjeessa sanotaan, että D-vitamiini edistää luuston ja lihasten terveyttä ja voi vähentää kaatumisten ja lonkkamurtumien riskiä 30%. Ohjeessa todetaan myös, että D-vitamiinilla voi olla hyödyllisiä vaikutuksia hampaiden terveyteen, immuunijärjestelmään, aivoihin ja sydämeen.International Alliance of Dietary/Food Supplements Association (IADSA) on kansainvälinen terveystuotealan järjestö. IADSA:n Mind the Gap kampanjoi paremman resilienssin ja ravintorikkaan ravinnon puolesta. Tutustu Mind the Gap -kampanjaan.

 Lue lisää

26 katselukertaa

コメント


bottom of page