top of page

Elintapamuutosten ja ravintolisien merkityksestä verenpaineeseen ja kolesterolin hallintaan


Parhaimpia tapoja huolehtia sydämen ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnista ovat terveellinen ruokavalio ja monipuolinen liikunta. Nämä ovat tärkeitä elämäntapatekijöitä, jotka auttavat pitämään verenpaineen ja kolesteroliarvomme kurissa. Parantamalla näitä tekijöitä ja käyttämällä tätä muutosta tukevia ravintolisiä voimme saavuttaa terveelliset verenpaineen ja kolesterolin tasot.


Ravintolisät yhdistettynä elämäntapojen muuttamiseen laskevat verenpainetta.

Verenpaine nousee usein iän myötä ja sitä nostavat erilaiset tekijät, kuten ylipaino, epäterveellinen ruokavalio, liika suola, vähäinen liikunta, tupakointi, liiallinen alkoholi, hiljainen tulehdus elimistössä ja stressi. Suomalaisista yli 700 000 käyttää verenpainelääkkeitä.  

 

Ihanteellisena verenpaineen tasona pidetään  80/120  ja sen kohotessa verenkierron sairauksien ja kuolemanriski nousee voimakkaasti. Korkea verenpaine vahingoittaa verisuonia, aiheuttaa vaurioita silmissä, munuaisissa ja muissa elimissä. Merkittävä osuus infarkteista arvioidaan johtuvan korkeasta verenpaineesta.


Omaa hyvinvointia voi tukea monipuolisella, puhtaalla ravinnolla, riittävällä unella ja terveellisillä elämäntavoilla. Lisäksi tietyistä mikroravinteista tiedetään olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Alla on mainittuna joitakin niistä.

 

Yhdistelmä Pycnogenolia, ubikinonia, D-vitamiinia ja kaliumia tehokas apu verenpaineen laskemiseen


Pycnogenol®

- lisää elimistön omaa typpioksidin tuotantoa  rentouttaen verisuonia.

- vähentää verisuonia supistavien tulehdusvälittäjäaineiden tuotantoa.

- vähentää verisuonia supistavien stressihormonien vaikutusta.

Ubikinoni

- vähentää verisuonia supistavien stressihormonien vaikutusta ja laskee tulehdusta elimistössä.

- parantaa sydänlihaksen energia-aineenvaihduntaa ja vahvistaa sydänlihaksen pumppausvoimaa.

D-vitamiini

- vähentää verisuonia supistavien angiotensiini II:n ja tulehdusvälittäjäaineiden tuotantoa sekä CRP-tasoa

 - D-vitamiinin puute lisää tulehdusta elimistössä.

Kalium

- korvaa elimistössä suolan osuutta ja vähentää suolan verenpainetta nostavaa vaikutusta.

 

Kohonnut kolesterolikin voi olla hoidettavissa

 

Elintapamme ja nauttimamme ravinto vaikuttavat myös kolesterolitasoomme, jolloin avuksi sopii useita ravintolisiä, kuten alfalinoleenihappo ja ubikinoni.

 

Alfalinoleenihappo on ihmiselle välttämätön rasvahappo, jota elimistö ei valmista itse, vaan se on saatava ravinnosta. Tutkimuksissa on löydetty todisteita, että sen määrä on sidoksissa alentuneeseen sydän- ja verisuonitautiriskiin. Se nostaa hyvää ja laskee huonoa kolesterolia.


Ubikinoni on lihasenergian tuottaja ja voimakas antioksidantti, joka suojaa kolesterolia härskiintymiseltä. Se myös aktivoi kehossa olevaa E-vitamiinia suojaamaan rasvoja hapettumiselta. Sen käyttö on suositeltavaa kolesterolilääkityksen kanssa, koska lääkitys vähentää elimistön omaa ubikinonin tuotantoa.


Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen, itselle sopiva liikunta, terveellinen ruokavalio ja terveyttä tukevat ravintolisät ovat paras tapa ylläpitää tervettä verenkiertoa ja normaalia verenpainetta.

 

Kirjoittaja Jarmo Hörkkö on Terveystuotetukut ry:n puheenjohtaja ja Erikoiskaupan liitto ETU ry:n hallituksen jäsen. Hän on terveystuotealalla tunnettu ja arvostettu luennoitsija niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus terveystuotealan raaka-aineista ja niiden vaikutuksesta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Hänellä on myös laaja lääkärien, tutkijoiden ja terveysalan toimijoiden kontaktiverkosto ja hänen asiantuntemustaan hyödynnetään monella alueella.

29 katselukertaa

Comments


bottom of page