top of page

C-vitamiinin globaalit suositukset vaihtelevat merkittävästi

Päivittäiset C-vitamiinisuositukset vaihtelevat huomattavasti maailmanlaajuisesti, vaikka perustana käytetty data on pääosin samaa. Tutkimusten mukaan pienimmän ja suurimman C-vitamiinin virallisen saantisuosituksen välillä on lähes kolminkertainen ero. Joukko tutkijoista vaatii nyt ohjauksen globaalia linjausta, jotta ohjaus auttaa saavuttamaan optimaalisen C-vitamiinitilan.

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jolla on useita tehtäviä elimistössämme. Se edistää kasvua, sekä luuston ja hampaiden muodostumista, tukee immuunijärjestelmää ja hermostoa, toimii antioksidanttina suojaten elimistöä haitalliselta hapettumiselta. Liian pieni saanti voi aiheuttaa väsymystä ja infektioherkkyyttä ja pitkäaikainen puute keripukkia, sairautta, joka oli kerran yleinen merimiesten keskuudessa.

International Alliance of Dietary/Food Supplements Association (IADSA) on kansainvälinen terveystuotealan järjestö, joka kampanjoi saantisuosituksien yhdenmukaistamisesta.

”C-vitamiinin edut ovat huomattavasti keripukin ehkäisyä suuremmat ja koskevat laajemmin terveyttä ja hyvinvointia. IADSA uskoo, että C-vitamiinitilan optimoimiseksi asianmukaisen päiväsaannin suosituksen asettamiseen on kiinnitettävä enemmän huomiota”, toteaa IADSA:n puheenjohtaja, tohtori Gerhard Gans.

IADSA:n Mind the Gap kampanja nostaa esille saantisuosituksien yhdenmukaistamisen etuja sekä taustatekijöitä Mind the Gap -tarinassa -"Erojen maailma: Miksi C-vitamiinia koskevat maailmanlaajuiset suositukset vaihtelevat niin paljon?”. Kampanjaan voit tutustua Mind the Gap -sivustolla sekä Terveystuotetukkujen sosiaalisen median kanavissa.33 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page