top of page

Ahdistaako kevät hengitystä?

Kevään ensimmäiset auringon säteet ovat allergiselle ihmiselle merkki lähestyvästä siitepölykaudesta, mutta miten voimme välttää aivastuksia, vuotavia silmiä ja tukkoista nuhaa? Keväästä kesään ja jopa syksyyn kestävään allergiakauteen on mahdollista varautua etukäteen. Apteekin tarjoaman avun lisäksi allergiaongelmiin voi hakea apua myös terveyskaupan tuotteista.Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa tuulipölytteisten kasvien siitepölyt ja tästä allergiatyypistä kärsii 10–20 % suomalaisista. Alkukesästä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja kesän lopulla yleensä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat kaikkein yleisimpiä allergian aiheuttajia ja osa siitepölyallergisista kärsii myös ruoka-aineallergioista.


Siitepölyallergiasta johtuva oireilu loppuu yleensä siitepölykauden päättyessä. Ensisijaisesti oireilua on hengitysteissä ja allergia saattaa aiheuttaa vuotavaa nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, yskänärsytystä ja astmaoireita. Silmissä allergia aiheuttaa muun muassa silmien ärsytystä, punoitusta, kutinaa, kirvelyä ja kyynelten vuotoa. Oireena voi usein olla myös voimakas väsymys ja uupumus.


Pycnogenol® auttaa elimistöä puolustautumaan

Allergian aiheuttamia haittoja voi torjua luonnon omalla antioksidantilla, Pycnogenolilla. Se on luonnon bioflavonoideja sisältävä rannikkomännyn kuoriuute, mikä hillitsee histamiinin purkautumista ja tätä kautta myös allergiaa. Pycnogenol® on erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.


Allergiakauteen voi varautua suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla hyvissä ajoin ja jo kolmen vuorokauden käytön jälkeen elimistön antioksidantit ovat ylläpitotasolla. Pycnogenol® myös lisää keuhkojen hengityskapasiteettia ja helpottaa näin astmaatikon oloa. Astmaatikoilla tuotteen on havaittu laskevan veren tulehduksen välittäjäaineiden määrää. Pycnogenolin vaikutusta voi nopeuttaa ja tehostaa pureskelemalla tabletit niiden nielemisen sijasta, koska näin osa vaikuttavista ainesosista imeytyy jo suun limakalvolta.


Mikä on Pycnogenol®?

Pycnogenol® on rannikkomännyn kuoriuute, jota valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta männynkuoresta. Yhden Pycnogenol-kilon valmistamiseen tarvitaan tuhat kiloa kuivaa rannikkomännyn kaarnaa, joka saadaan paikallisen sahateollisuuden sivutuotteena. Pycnogenol® rannikkomännyn kuoriuute sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, mm. proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja.


Lähes sadassa maassa ympäri maailmaa myytävää ainutlaatuisen vahvaa luonnon kasviantioksidanttia on tutkittu laajalti. Pycnogenol® on eräs vahvimmista antioksidanteista, se on mm. monin verroin voimakkaampi kuin esimerkiksi C- ja E-vitamiini. Se on yksi maailman tutkituimpia ravintolisiä jo yli 40 vuoden ajan ja sen turvallisuutta on selvitetty laajoin kliinisin kokein. Sillä on todettu olevan lukuisia elimistölle suotuisia vaikutuksia mm. sydämelle, verenkierrolle ja ihoon.


Pycnogenol® normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti ja siten helpottaa oloa siitepölyaikana. Sillä on myös piristävä vaikutus, joten se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä. Monet käyttäjistä nauttivat Pycnogenolia ympäri vuoden, mutta tuote toimii hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä.


Lisätietoa: www.pycnogenol.fi


Kirjoittaja: Jarmo Hörkkö, terveystuoteasiantuntija

92 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page